Amokmaker doodt in Zweden 7 mensen

STOCKHOLM, 13 JUNI. Een 24-jarige Zweedse beroepsmilitair heeft met een automatisch geweer zeven mensen in Falun om het leven gebracht en daarmee een van de ergste bloedbaden in de geschiedenis van zijn land aangericht. De man, schietinstructeur, was een restaurant uitgezet omdat hij daar een aantal vrouwen had lastig gevallen. Vervolgens was hij naar zijn legerbasis in Falun teruggegaan, had hij zijn uniform aangetrokken en zijn wapen opgehaald. Hij ontmoette de groep van zes vrouwen, 19 tot 29 jaar oud, weer toen zij een park verlieten en opende meteen het vuur. Vier vrouwen stierven ter plekke. Een overleed later en de zesde raakte ernstig gewond. Daarna schoot de militair een man in een auto en een voorbijganger op een fiets dood. De politie heeft de man aangehouden. Hij heeft de aanslagen toegegeven. (Reuter)