Ronde van Italie

De Oekraïner Vladimir Poelnikov won gisteren de twintigste etappe in de Ronde van Italië. De ploegmakker van Chiappucci en Pantani versloeg na een zware bergrit over 201 kilometer en vier cols, van Cuneo naar Les Deux Alpes, zijn Colombiaanse vluchtgezel Nelson Rodriguez, met wie hij in de laatste beklimming uit een groep van zeven was ontsnapt. Berzin finishte op 1.55 van de winnaar, in gezelschap van Indurain en Pantani. Bugno en De las Cuevas waren de verliezers van de dag. Zij raakten al op de eerste van de vier bergtoppen op achterstand en kwamen op respectievelijk 9.23 en 10.08 van Poelnikov over de finish.

Berzin kreeg veel steun van routinier Argentin. Hij bezweek niet onder de plaagstootjes van Indurain en Pantani. De Rus werd slechts een keer even op proef gesteld. Pantani ontsnapte met de Colombiaan Buenahora tijdens de afdaling van de Izoard. Hij verwierf een voorsprong van 2.25. Hij sprong echter slordig met zijn krachten om. Bovendien stond in de vallei tussen de Izoard en de Col du Lautaret een stevige wind die de twee vluchters recht in het gezicht blies. De aanval had geen succes, evenals de pogingen van Indurain op de flanken van Les Deux Alpes.