Ramsj

Benny Green: Let's face the music

Gebonden, Pavalion 1989, van ƒ 53,50 voor ƒ 14,90. Het Martyrium Leidsestraat.

Martin Gottfried: In person. The great entertainers

Gebonden, Harry N. Abrams z.j., van ƒ 65,00 voor ƒ 34,50

Twee muziekboeken. Green geeft uitvoerige portretten van de voornaamste Amerikaanse componisten van 'populaire liedjes', zoals Gershwin, Cole Porter en Irving Berlin. The great entertainers is nogal schreeuwerig van uitvoering - veel paginagrote kleurenfoto's - maar na de grote sterren uit de eerste helft van deze eeuw, gaat het door naar de popsterren van de jaren '70 en '80. Ook aardig is Stardust van Peggy Lee (1990, van ƒ 79,50 voor ƒ 39,50; bij Booksimport) waarin tekst en bladmuziek worden gegeven van allerlei hitjes uit de jaren 1920-'50, zoals te horen in de gelijknamige musical.

    • Ewoud Sanders