Opstelling Oranje op WK staat vrijwel vast

TORONTO, 11 JUNI. De opstelling waarmee Oranje op 20 juni in Washington tegen Saudi-Arabië zijn eerste optreden op de wereldtitelstrijd verzorgt, zit in het hoofd van bondscoach Advocaat. Op het veld van het amateuristisch aandoende Varsity Stadion in Toronto speelde zich onmiddellijk na aankomst simpelweg een partij af tussen A en B, oftewel tussen de 'gelen' en de 'roden'. In voetbalkringen zegt zoiets veel. Niet voor niets liepen Overmars, Blind en Winter met minder vrolijke gezichten rond. Zij staan niet in het eerste.

Vrijwel volledig koos Advocaat voor de nummers één tot en met elf, zoals die op de officiële lijst zijn opgegeven bij de FIFA. Alleen nummer zeven (Overmars) had plaatsgemaakt voor nummer zeventien (Taument). Bij de afsluiting van de oefensessie in Noordwijk, de zondag ervoor, gaf Advocaat al aan dat de Feyenoorder inmiddels was uitgegroeid tot een serieus alternatief voor de niet in grote vorm stekende Ajacied. Taument bleek gistermiddag (vannacht) tijdens de training echter grieperig te zijn. De vraag is of hij de plaats van Overmars kan innemen morgen. Verder betekent een tot en met elf simpelweg het volgende: De Goey; Rijkaard, Koeman en Frank de Boer; Wouters, Jonk en Witschge; Taument (Overmars), Ronald de Boer, Bergkamp en Roy.

John de Wolf is de enige speler van het Nederlands elftal die niet beschikbaar is voor de oefenpartij tegen Canada. Die wedstrijd begint zondagavond om 19.30 uur Nederlandse tijd.

Op de eerste dag van het trainingskamp in Toronto raakte de verdediger van Feyenoord opnieuw geblesseerd. Het betreft een spierverrekking in het kuitbeen. Van het zelfde kwetsuur had hij de laatste dagen van de oefensessie in Noordwijk ook al last.