Ellen van Langen wint opnieuw op 800 meter

ST.DENIS, 11 JUNI. Ellen van Langen heeft gisteravond in het Franse St.Denis opnieuw een overwinning op de 800 meter behaald. De Hilversumse versloeg met haar befaamde eindsprint een sterk veld in 2.00,49. Op het laatste rechte stuk kwam Van Langen buitenom. Geen van haar opponenten was bestand tegen het eindschot. De Witrussin Natalia Doeknova bood het langst weerstand maar verloor in de laatste meters toch nog bijna drie tiende seconde.

Voor Van Langen was het de derde overwinning in nauwelijks twee weken tijd. Op 28 mei zegevierde zij in Kerkrade in 2.00,20, vorige week zaterdag bij de Adriaan Paulem Memorial in Hengelo noteerde zij 2.00,38. Voor de olympisch kampioene is in deze fase van het seizoen niet het lopen van uitstekende tijden belangrijk doch winnen. Zij wil haar eindsprint weer op het niveau brengen van bijna twee jaar geleden toen zij in Barcelona goud behaalde.

De Ethiopiër Haile Gebreselassie, die in Hengelo het wereldrecord op de 5000 meter tot 12.56,96 verbeterde, moest in St.Denis zijn meerdere in de eindsprint erkennen in de Marokkaan Khalid Skah. De Noordafrikaan zegevierde in 13.10,51, de derde tijd van het seizoen. Gebreselassie, wereldkampioen op de 10.000 meter, finishte in 13.10,79. Skah was na zijn overwinning uitgelaten: “Ik word wereldrecordhouder op de vijf kilometer.” (ANP)