Zeven kabouterbroodjes

Er zijn maar weinig mensen, uitgezonderd Sneeuwwitje dan, die ooit bij een kabouter thuis hebben gegeten. Wat ze daar precies eten weten we eigenlijk niet omdat je nooit ergens een kabouterkookboek tegenkomt. Waarschijnlijk lusten ze geen vlees want dan zouden ze hun dierenvrienden in het bos moeten opeten.

Niet bekend

In een grote kom doe je 75 gram suiker, 75 gram boter, 75 gram gemengde fijngestampte noten en 350 gram meel. Kabouters gebruiken geen gewone bloem maar bisemeel of tarwefijnmeel, dat is erg gezond en daarom koop je het in een natuurwinkel.

Je doet er nog vijf eetlepels lauw water bij en met je handen meng je alles vreselijk goed door elkaar tot je een stevige bal deeg vol noten hebt. Die verdeel je in zevenen en dan kneed je er bolletjes van of welke vorm je ook maar wilt. Je legt de ongebakken broodjes op een met maïsolie ingevet bakblik en dat gaat 45 minuten in de oven (stand 6). Klaar! Als je iemand een broodje aanbiedt moet je er wel bij zeggen dat het speciaal kabouterbrood is, dat maakt het nog lekkerder.

    • Philip Mechanicus