Rechtszaak over distributie Scrabble

LONDEN, 10 JUNI. Het overnamegevecht om de distrutierechten buiten Noord-Amerika van het spel Scrabble is gisteren uitgelopen op een rechtszaak. De Amerikaanse spellen-gigant Hasbro, alleenvertegenwoordiger voor Scrabble in de VS en Canada, eist daarin het kwart van de aandelen in het Engelse Spears & Sons (dat de distributierechten buiten Noord-Amerika heeft) dat nog in handen van de familie Spear is. Hasbro dat al een kwart van de aandelen in Spears bezit wilde de aandelen van de familie overnemen voor 9 pond per aandeel ofwel omgerekend 130 miljoen gulden. Op dat bod wilde de familie Spear wel ingaan als er zich voor 2 juni middernacht geen hogere bieder zou aanmelden. Tien minuten voor deze deadline meldde zich echter Hasbro's concurrent Matell met een bod van 10 pond per aandeel. Omdat dit bod per fax naar de Londense beurs werd verzonden, claimt Hasbro nu dat het grote publiek pas de volgende dag werd geïnformeerd en dat daarom Hasbro's bod moet worden geaccepteerd. De zaak komt dinsdag voor de rechter. (AP)