Raad van State stemt toe in bouw van Akzodrome

ARNHEM, 11 JUNI. Vitesse krijgt zijn Akzodrome. Na een procedure van zes jaar gaf de Raad van State vanmiddag definitief toestemming voor de bouw van het multifunctionele stadion in Arnhem, waarvan de bouwkosten 130 miljoen gulden bedragen. Voorzitter Karel Aalbers van Vitesse reageerde verheugd op het nieuws. “Ik ben geweldig opgelucht. Het duurde nu toch allemaal wel heel lang. Maar ik heb er nooit aangetwijfeld dat het Akzodrome er kwam. Ik was op een gegeven moment alleen wel bang dat de buitenlandse investeerders zouden afhaken. Gelukkig hebben we de geldschieters mede dank zij de hulp van de gemeente Arnhem en Provinciale Staten kunnen behouden.”

Aalbers verwacht de contracten voor 30 juni te ondertekenen. “We moeten hier en daar nog wat dingen aanpassen. Ik reken erop dat de bouw half oktober begint.” Aalbers hoopt dat Vitesse halverwege het voetbalseizoen '96-'97 zijn eerste duel in het stadion speelt.