In Colombia mogelijk meer dan 1.000 doden

Foto: BELALCAZAR - Een Colombiaanse soldaat buigt zich over een kind, dat gewond is geraakt bij de aardbeving die maandag Colombia trof en de grote aardverschuivingen die er in de Paez-vallei het gevolg van waren. De natuurramp heeft waarschijnlijk meer dan duizend mensen het leven gekost. Dat is gisteren in de Colombiaanse hoofdstad Bogotà gezegd.

Volgens radioberichten uit het getroffen gebied zijn duizenden inwoners nog steeds in levensgevaar. Ze zitten zonder voedsel en water ingesloten op bergkammen. Het officiële dodencijfer staat op 253, maar, zo zei gisteren een regeringswoordvoerder, “uit wat we zien, en op basis van de moeilijkheden bij het opsporen van mensen, kan worden geconcludeerd dat het aantal slachtoffers de duizend overtreft”. De bisschop van Belalcazar, dat in het getroffen gebied ligt, bevestigde dit. Hele dorpen in de Paez-vallei zijn door de enorme aardverschuivingen van de berghellingen weggevaagd. De meeste slachtoffers zijn Indianen van de Paez-stam, die op de hellingen aardappelen, bonen en graan verbouwden. (Foto Reuter)