Pierce Brosnan wordt de vijfde agent 007

AMSTERDAM, 9 JUNI. De 45-jarige Ierse acteur Pierce Brosnan gaat de hoofdrol spelen in de 17de James Bond-film. De opnamen voor Goldeneye beginnen vermoedelijk in oktober in Rusland. In de zomer van 1995 moet het nieuwe avontuur van geheim agent 007 in de bioscopen verschijnen. Het is dan zes jaar geleden dat de laatste Bond-film Licence to Kill uitkwam.

Brosnan, de vijfde vertolker van Ian Flemings ironische held, volgt Timothy Dalton op. Al in 1986 was Brosnan de eerste keuze als plaatsvervanger van Roger Moore, maar moest toen op het laatste moment afzeggen wegens contractuele verplichtingen in de televisieserie Remington Steele. Dalton speelde Bond twee keer, in The Living Daylights (1987) en Licence to Kill (1989), en voelde weinig voor continuering van de rol. Volgens niet bevestigde geruchten was de Australische ster Mel Gibson een astronomisch bedrag geboden om de nieuwe Bond te worden.