Kwartaalwinst Fortis omhoog

Fortis, de combinatie van de Nederlandse bankverzekeraar Amev/ VSB en de Belgische verzekeraar AG en spaarbank Algemene Spaar- en Lijfrentekas (ASLK), heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een winststijging geboekt van 29 procent.

De verbetering van het resultaat is voor een groot deel te danken aan een relatief minder hoge belastingafdracht, de consolidatie van ASLK in de cijfers en de 370,9 miljoen ecu (750 miljoen gulden) aan extra vermogen dat door de Belgische (AG) en Nederlandse (Amev/VSB) moedermaatschappijen van Fortis is ingebracht.

Fortis bevestigde vanmorgen de verkoop van het 50-procentsbelang in de Belgische verzekeraar Assubel aan de Franse verzkeraar AGF. De boekwinst van 2,5 miljard Belgische franc (120 miljoen gulden) komt ten bate van de resultaten van Fortis in 1994. Fortis verwacht over 1994 een hoger resultaat dan over 1993, zij het dat de verbetering over het eerste kwartaal niet zal worden geëvenaard. De winst per aandeel over 1994 wordt 'iets hoger'.