Hockeyvrouwen verslaan India

VUGHT, 9 JUNI. De Nederlandse hockeysters hebben gisteren een oefenduel tegen India met 2-0 gewonnen. De wedstrijd stond in het teken van de voorbereiding op het WK in Dublin, waar Oranje over zes weken de titel verdedigt. De treffers in het matige duel, gehinderd door de stromende regen, kwamen pas in de tweede helft van Ellen Kuipers en Wietske de Ruiter.

Bondscoach Wentink kon geen beroep doen op de geblesseerde Appels (lies), Grijpma (enkel) en Vinke (enkel). Door het afhaken van Lisanne Lejeune en het ontbreken van Grijpma experimenteerde hij na rust met De Ruiter als libero.

Marieke van Doorn wordt de nieuwe coach van de hockeysters van HGC. De 33-jarige oud-international gaat samenwerken met Mark Kaptein, die als hoofdtrainer gaat optreden. Het duo Van Doorn-Kaptein volgt Siegfried Aikman op, die zelf ontslag nam. De Europa-Cupwinnaar krijgt volgend seizoen versterking van Ingeborg Evenblij (Zwolle) en keepster Orlinda Luxen (HCKZ).