Herman Brood treedt nu ook op als dichter

ROTTERDAM, 9 JUNI. Herman Brood verschijnt dit jaar op Poetry International. De popzanger zal er gedichten voordragen.

De suggestie voor Broods optreden kwam van de onlangs overleden Lucebert. “Dit is pas echt een experiment”, meldde Lucebert, die verantwoordelijk is voor het affiche van de 25ste editie van het internationale dichtersfestival.

Brood, die vooral bekend is als tekstschrijver en zanger, heeft een dichtbundel op zijn naam staan. In 1988 verscheen Zoon van Alle Moeders. Poetry International wordt van 17 tot en met 25 juni gehouden.

Martin Mooij, directeur van het bureau Poetry International, liet weten bericht van verhindering wegens ziekte te hebben ontvangen van de Russische dichter Joseph Brodsky. Het is onduidelijk of de Ghanees Kofi Awoonor en de Cubaanse Maria Elena Cruz Varela naar het festival kunnen komen. De organisatoren hebben al geruime tijd geen contact met hen kunnen krijgen.