Festival aan de Maas

Festival aan de Maas, Enkwentro. T/m 12 juni, Rotterdam, Museum voor Volkenkunde, Theater de Evenaar, Plein Willemskade, Veerhaven. De meeste onderdelen van het festival zijn gratis toegankelijk. Inl 010-4111055.

De Willemskade in Rotterdam bruist tot en met zondag van de kunst en cultuur uit de Nederlandse Antillen en Aruba. Het vijfde Festival aan de Maas biedt onder de titel Enkwentro (ontmoeting) veel muziek, dans, workshops en kinder-activiteiten.

Vrijdag 10 juni begint het muziek- en dansprogramma aan de Willemskade/Veerkade met de Roadside Steelband en Carnavalshow (20u). Naast muziek van Zojojo i su grupo (tambù) en Orquesta Arkede zijn er op die avond nog optredens van Lily's Dance, Limbo en Fireshow en DJ Moortje met een bubblin' demonstratie van The Unforgettables.

Zaterdag treden tussen 20 en 24u onder meer op de traditionele band Tipico Bonairiano, Orquestra Randy (Salsa) en Orquestra Pagasaya (oa reggae en bubblin).

Zondag begint het hoofdprogramma om 13u met de feestwalsen, mazurkas en polkas van Caha di Orgel, waarna oa optreden Domanzin, de dansgroep Caribeyo, het kindersalsa-orkest The Mambo Kids. The Arubian Brassband sluit met een optreden om 17u30 het muziek- en dansprogramma af. In het theater De Evenaar bij het museum voor Volkenkunde aan het Plein Willemskade kunnen kinderen zondag 12 juni vanaf 13u vliegers maken en maskers om mee te dansen. In het museum zelf is de tentoonstelling 'Carnaval: niet zomaar een feest. Tien jaar Zomercarnaval in Rotterdam'.