Euro Disney loopt nog slecht

PARIJS, 9 JUNI. Het pretpark Euro Disney bij Parijs kampt, ondanks een verlaging van de toegangsprijzen, nog steeds met een dalend aantal bezoekers.

In de eerste helft van het op 1 oktober begonnen boekjaar kreeg Euro Disney 3,1 miljoen bezoekers. Dat aantal blijft “ver beneden de verwachtingen” liet de directie gisteren op een buitengewone aandeelhoudersvergadering weten. De aandeelhouders waren bijeen om hun fiat te geven aan een reddingsplan dat de directie vorige maand is overeen gekomen met het Amerikaanse moederbedrijf Walt Disney en de banken. Dat plan voorziet ondermeer in een kapitaalsuitbreiding van 6 miljard francs (ongeveer 2 miljard gulden). De aandeelhouders stemden met het plan in. In de eerste twaalf maanden na de opening van het park in april 1992 bezochten 10,5 miljoen mensen Euro Disney terwijl op 11 miljoen bezoekers was gerekend. Sindsdien zit de klad erin. Toch vooorspelde topman Philippe Bourgignon dat het verlies over het tweede halfjaar kleiner zal uitvallen dan de 344 miljoen gulden over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar. (Reuter, AFP).