Drie goals Romario in oefenwedstrijd tegen slap spelend Honduras

ROTTERDAM, 9 JUNI. Romario heeft met drie doelpunten tegen Honduras zijn groeiende vorm gedemonstreerd. Brazilië won het oefenduel voor het wereldkampioenschap voetbal in San Diego met 8-2. Romario werd in de spits bijgestaan door Bebeto, die twee keer scoorde. De midvoor van Deportivo maakte een schitterende goal uit een vrije trap. Het tegenspel van Honduras beperkte zich tot het achternalopen van de Braziliaanse spelers. Overtredingen werden niet gemaakt.

België heeft zijn laatste oefenwedstrijd op vaderlandse bodem met 3-1 gewonnen van Hongarije. Morgen vertrekt de ploeg van bondscoach Paul van Himst naar Daytona Beach in Florida in de Verenigde Staten. België is bij het WK voetbal in dezelfde poule ingedeeld als het Nederlands elftal, dat vorige week met 7-1 won van Hongarije..

Luc Nilis scoorde in Brussel opnieuw voor het nationale team. De kersverse PSV'er maakte afgelopen zaterdag in het oefenduel tegen Zambia zijn eerste interlanddoelpunt. De ex-Kroaat Josip Weber scoorde een keer tegen Hongarije. Het derde Belgische doelpunt kwam van de voet van Marc Degryse. Een schitterende volley van de Hongaar Zoltan Jagodics was de enige smet op de succesvolle campagne van de Belgen.

Duitsland versloeg in Toronto Canada met 2-0. De Canadezen hebben zich niet geplaatst voor het WK en zijn aanstaande zondag de sparringpartner van Oranje. Vorige week speelde Canada met 1-1 gelijk tegen Brazilië. Mathias Sammer en Rudi Völler waren de doelpuntenmakers in het saaie duel. Mario Basler viel tien minuten voor tijd uit met een zware knieblessure.

Canada kreeg nauwelijks kansen tegen het solide Duitse spel. Het team van bondscoach Vogts is met recht de grote favoriet voor een nieuwe wereldtitel. In vergelijking met 1990 is het elftal van de wereldkampioen nauwelijks van samenstelling veranderd. Mattheus is de nieuwe libero en speelt op die plek soberder dan ooit. Sammer is de nieuwe stoorzender op het middenveld.

Bolivia speelde in Santa Cruz met 0-0 gelijk tegen Peru. Bolivia opent het wereldkampioenschap over acht dagen in Chicago tegen titelverdediger Duitsland. De Baskische bondscoach Xabier Azkargorta spaarde met het oog daarop zijn sterspeler Marco Etcheverry, bijgenaamd 'De Duivel'.