ROMIGE RIJST MET AARDBEIEN

Nagerecht voor 6 personen:

6 deciliter melk

2 zakjes vanillesuiker

120 gram kortkokende dessertrijst

100 gram suiker

400 gram aardbeien

sap van 1 sinaasappel

1-2 eetlepels sinaasappellikeur (eventueel)

1/4 liter slagroom

Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook, strooi de rijst erin en laat de rijst, afgedekt, in 15-20 minuten zachtjes tot een brij koken; roer af en toe.

Neem de pan van het vuur en roer de helft van de suiker door de rijstebrij; laat het mengsel afkoelen.

Maak intussen de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Breng het sinaasappelsap met de rest van de suiker aan de kook en roer - eventueel - de likeur erdoor; neem de pan van het vuur en roer de aardbeien erdoor.

Klop de slagroom stijf en spatel hem door het rijstmengsel. Verdeel de rijst over 4-6 diepe borden (of schaaltjes) en schep de aardbeien met het vocht erop.