LIOF neemt belang in schoenenketen

De Limburgse Industriebank LIOF heeft een minderheidsbelang van 35 procent genomen in het aandelenkapitaal van de Kesselse detailhandelsketen BV Schoenmij '84. Dit bedrijf opereert onder de handelsnaam 'Massa Schoen & Mode'. De achtergrond van deze deelneming is dat een volledige scheiding tussen de retailorganisatie BV Schoenmij '84 en het importbedrijf in schoenen Sieben BV mogelijk wordt. De directies van beide bedrijven zien betere groeimogelijkheden bij een volledige onafhankelijkheid ten opzichte van elkaar.

Schoenmij exploiteert momenteel 36 schoenwinkels in het zuiden, midden en westen van het land en heeft in totaal 40 werknemers in dienst. Sieben (21 personeelsleden) legt zich steeds meer toe op de ontwikkeling van eigen collecties schoeisel die vooral in Brazilië, Portugal en het Verre Oosten worden geproduceerd.