Gevaert heeft 5 pct belang in KNP BT

De Belgische investeringsmaatschappij Gevaert heeft een belang van 5 procent in papierconcern KNP BT verkregen door aankopen op de beurs en inschrijving op de uitgifte van cumulatief preferente aandelen. Geveart maakte gisteren bekend dat met de verwerving een bedrag van circa 110 miljoen gulden is gemoeid. KNP BT is van de deelneming op de hoogte gesteld en maakt die binnenkort bekend in het kader van de Wet Melding Zeggenschap (WZM). Gevaert is al vorig jaar begonnen met de opbouw van het belang. De cumulatief preferente aandelen heeft de Belgische investeringsmaatschappij opgenomen voor 7,50 gulden per stuk door het keuzedividend te gebruiken en claims op de beurs bij te kopen. De grootste aandeelhouder in KNP BT is de Canadese papierfabriek MacMillan Bloedel met 33,66 procent. Daarna komen Amev/VSB (6,3 procent), ING (5,47 procent), Aegon (5,22 procent) en de Oostenrijkse Creditanstalt (5,13) procent.