Cultureel spektakel op Terschelling

TERSCHELLING, 8 JUNI. Een jaar na het laatste Oerolfestival organiseert de Terschellinger kroegbaas Joop Mulder het komend weekeinde een nieuw cultureel spektakel op Terschelling onder de naam All along the Light Tower. De jarige vuurtoren Brandaris (400 jaar) van Terschelling staat centraal op het vierdaagse festijn.

Mulder organiseert een groots opgezet eerbetoon aan de vuurtoren met muziek, muziektheater, geluidskunst, vuurwerk en lasers van de Franse vuurwerkgroep Ephémère in de haven van West-Terschelling. Verder nemen deel muzikant en componist Thijs van der Poll, beeldend kunstenaar en performer Peter Zegveld, zangeres Beatrice van der Poel, componist Harry de Wit en de slagwerkgroep Slagerij van Kampen. Het Chileense mimegezelschap Teatro del Silencio brengt de Europese primeur van hun nieuwste voorstelling “Taca Taca mon amour” op het Groene Strand bij West-Terschelling. Verder treden er internationale rap- en reggaebands op, en zijn er house-, folk- en soulparties.