Brits bedrijf stapt in Leto Recycling

Het Britse Clean Away koopt een 50-procents belang in Leto Recycling in Almelo. De deelneming wordt verkocht door het Zweedse Europe Recycling (Stockholm), een dochteronderneming van het in Malmö gevestigde Euroc (cement- en betonproduktie). De andere helft blijft in handen van Ecotechniek, een dochteronderneming van Koninklijke Volker Stevin.

Leto zegt belang te hebben bij de transactie, omdat het recycling-bedrijf graag “op Europees niveau een actieve rol wil gaan vervullen op het gebied van verwerking van chemisch afval.” Leto Recycling bestaat ongeveer acht jaar en claimt een leidende positie in Nederland in de verwerking van chemisch afval.

Clean Away is een joint venture van het Britse GKN (machinebouw) en het Australische Brambles (distributie). De in Brentwood (Essex) gevestigde onderneming telt 1600 werknemers. De omzet is ongeveer 110 miljoen pond sterling (310 miljoen gulden) per jaar.