Becker verliest op gras van Queens

ROTTERDAM, 8 JUNI. Boris Becker is in de eerste ronde van het grastoernooi op Queens uitgeschakeld door Jeremy Bates. De 32-jarige Engelsman versloeg de sukkelende Duitser met 7-5 en 7-6. Het was het eerste duel van Becker na de verloren finale van de Italian Open in Rome tegen Pete Sampras. Op Roland Garros trok hij zich terug met een rugblessure. Becker hoopte op Queens zijn vorm te hervinden, met het oog op het aanstaande grand-slamtoernooi van Wimbledon.

Becker won Queens in '85, '87 en '89. Het was de tweede keer in acht jaar Queens dat hij voor de kwartfinales werd uitgeschakeld. Zijn spel kenmerkte zich door wisselvalligheid en vele fouten aan het net. Door de nederlaag zal hij op de wereldranglijst niet meer tot de toptien behoren.

Op het toernooi van Rosmalen bereikten Jacco Eltingh en Richard Krajicek de tweede ronde. Op de grasbanen achter het Autotron won de als eerste geplaatste Krajicek met 6-1 6-4 van de Duitser Renzenbrink. “Lekker gespeeld”, luidde het commentaar van de Hagenaar. “Vooral lekker omdat het na al die dagen met windkracht twaalf en regen eens een keer droog en windstil was.”

Eltingh versloeg Hendrik-Jan Davids met 6-3 7-6. In de voorgaande vier edities van Rosmalen had Eltingh nooit de tweede ronde bereikt. Sjeng Schalken won verrassend van de als zevende geplaatste Tsjech Vacek: 6-4 6-4. Fernon Wibier is de vierde Nederlander die de tweede ronde bereikte. Hij won met 7-6 6-3 van de Amerikaan Matuszewski.