Wereldrecord cricketspeler Lara

LONDEN, 7 JUNI. De Westindische cricketspeler Brian Lara heeft gisteren in Birmingham opnieuw een wereldrecord verbeterd. Lara bleef in de wedstrijd van zijn county Warwickshire tegen Durham met 501 runs not out.

Het oude record stond op naam van de Pakistaan Hanif Mohammed, die in het seizoen 1958-'59 in Bahwalpur voor Karachi 499 runs vergaarde. Het Engelse record stond sinds 99 jaar op naam van Archie McLaren van Lancashire, die in 1895 in Taunton 424 runs maakte.

Lara (24) verwierf in april faam in Antigua. In een testmatch tegen Engeland verbeterde de linkshandige batsman uit Trinidad het hoogste aantal runs dat ooit in testcricket was gemaakt. Lara scoorde toen 375 runs, tien meer dan de Westindiër Gary Sobers. Lara, die al door Warwickshire was vastgelegd, verbeterde sinds zijn verhuizing naar Engeland nog een ander wereldrecord. In acht wedstrijden scoorde hij zeven centuries, scores van honderd runs en meer. Bovendien was hij de eerste die binnen zeven wedstrijden tot meer dan duizend runs kwam. Tegen Durham sloeg hij gisteren 62 vieren en tien zessen. Warwickshire eindigde de dag met een recordscore van 810 runs voor 4 wickets.