Transavia in pact met Mexicanen

Transavia Airlines, voor 80 procent eigendom van KLM, heeft afspraken gemaakt met de particuliere Mexicaanse luchtvaartmaatschappij over gebruik van elkaars vliegtuigen. “Wanneer bij Taesa het rustige seizoen aanbreekt, wordt het bij ons juist druk. Onze beide drukke seizoenen staan anti-cyclisch op elkaar”, zegt een woordvoerder van Transavia.

Transportes Aeros Executivos is een flinke luchtvaartmaatschappij met een vloot van 86 toestellen, variërend van kleine zakenvliegtuigen tot de nieuwste Boeings 737 (150 stoelen), 757 (215) en 767 (280). Transavia telt zeventien toestellen; Boeings 737 en 757.

“We hebben in het verleden ook dergelijke samenwerkingsverbanden met andere maatschappijen gehad. Nu gaan we met Taesa in zee omdat de markt is aangetrokken”, aldus de Transavia-woordvoerder. Voor Transavia is april-oktober de drukke periode. Momenteel vliegt de KLM-dochter met twee Taesa-toestellen. In de winter gebruikt Taesa toestellen van Transavia.

Door de samenwerking kunnen de twee ondernemingen op hun vaste kosten besparen. Per toestel dat wordt uitgewisseld, zakken de kosten met 2 à 3 miljoen gulden, aldus de woordvoerder.