Republikaner toch in Saksen-Anhalt

MAAGDENBURG, 7 JUNI. De extreem-rechtse Republikaner mogen toch meedoen aan de verkiezingen die op 26 juni in de deelstaat Saksen-Anhalt worden gehouden. Met vier tegen één kwam de verkiezingscommissie terug op een vorige week woensdag genomen beslissing om de Republikaner van deelneming uit te sluiten omdat de partij zich bij het proces van kandidaatstelling niet geheel aan de gestelde regels zou hebben gehouden. De voorzitter van de commissie verklaarde gisteren dat er geen sprake van een fundamentele schending van de regels was geweest. Bovendien bestaat nu niet de kans dat de bewoners van Saksen-Anhalt over een jaar opnieuw naar de stembus moeten. Als het verbod was doorgezet, dan had Constitutionele Hof in Karlsruhe de verkiezingen achteraf ongeldig kunnen verklaren. (AP)