Michael Laudrup naar Real Madrid

MADRID, 7 JUNI. Michael Laudrup heeft met Real Madrid overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. De Deense middenvelder voorziet in juli de verbintenis van zijn handtekening. Dat heeft Real-voorzitter Mendoza gisteren meegedeeld.

Laudrup (30) speelde de laatste vijf seizoenen voor Barcelona. Hij verlaat de Spaanse kampioen na een meningsverschil met Johan Cruijff. De coach liet Laudrup in Europese bekerwedstrijden op de bank en gaf de voorkeur aan Romario, Stoitsjkov en Koeman. Na de halve finale tegen Porto was voor Laudrup de maat vol en nam hij de beslissing te vertrekken.

Real toonde direct belangstelling. De nieuwe coach Valdano is bijzonder gecharmeerd van de spelbepalende middenvelder. Met de transfer is het bedrag van 2,5 miljoen gulden gemoeid. De Deen gaat 125 miljoen peseta's (2 miljoen gulden) per seizoen verdienen bij Real.