Grieks veto in EU tegen hulp Albanië

LUXEMBURG, 7 JUNI. Griekenland heeft gisteren zijn veto tegen een Europees hulppakket voor Albanië uitgesproken met het argument dat Albanië de Griekse minderheid onderdrukt. De Griekse minister van economische zaken, Yannos Papantoniou, zei gisteren in Luxemburg dat “de schendingen van de mensenrechten in Albanië, vooral met betrekking tot de Griekse minderheid, het voor ons onmogelijk maakt met deze hulp in te stemmen”. Het gaat bij de hulp om een pakket van 41 miljoen dollar, die door de elf andere EU-landen worden gezien als cruciaal voor de bevordering van de economische stabiliteit van Albanië en de voortgang van de economische hervormingen in dat land. Het Griekse verzet heeft geleid tot nieuwe wrijving tussen Griekenland en de andere EU-landen. (AP)