EU-ministers schuiven conflict Witboek vooruit

UXEMBURG, 7 JUNI. De ministers van financiën in de Europese Unie hebben gisteren geen vooruitgang geboekt bij het slechten van hun meningsverschillen over de financiering van grote infrastructurele werken binnen de Unie, ter waarde van 68 miljard ecu.

De ministers hebben nu besloten de beslissing hierover uit te stellen tot het einde van dit jaar. Daarmee voorkomen ze voorlopig het risico van een rel over de financiering van 11 internationale weg-, vlieg-, en treinverbindingen, zoals die in december werden vastgelegd in een Witboek van commissievoorzitter Delors over economische groei en werkgelegenheid. Diplomaten verklaarden gisteren dat de Delors zijn eis heeft afgezwakt dat op 24 en 25 juni op Korfoe dekking wordt gevonden voor het tekort van vijf miljard ecu. Van de zijde van de Europese Investeringsbank werd gisteren opnieuw gezegd dat er voldoende geld is. (Reuter)