Burengerucht kost jaarlijks 3 mensen het leven

AMSTERDAM, 7 JUNI. Burengerucht kost jaarlijks drie mensen het leven. Dat zegt de directeur van de Nederlandse Stichting voor Geluidshinder. Volgens J. Kuiper is de verstoorde relatie tussen buren weliswaar de oorzaak van deze incidenten, maar is lawaai de aanleiding. De stichting kreeg het afgelopen jaar 6.000 klachten over geluidshinder. Uit onderzoek van TNO in Delft blijkt dat 66 procent de Nederlanders last heeft van burenlawaai, 26 procent zegt er ernstig door gehinderd te worden. De tweede bron van geluidshinder is verkeerslawaai; 60 procent heeft daar last van. Vliegtuiglawaai komt met 40 procent op de derde plaats van lawaaibronnen. Geluidshinder is vooral in de grote steden een probleem. De meeste klachten komen van mensen die in een flat wonen.