Braziliaan Vampeta drie jaar naar PSV

EINDHOVEN, 7 JUNI. PSV heeft gisteren de Braziliaan Marcos André Batista Santos voor drie jaar gecontracteerd.

De 20-jarige verdediger, kortweg Vampeta genoemd, komt van Esporte Clube Vitoria, de club die als tweede is geëindigd in de Braziliaanse competitie. De Stichting Arbeidszaken moet nog wel een werkvergunning voor de speler afgeven, maar manager Ploegsma van de Eindhovense club verwacht dat dat slechts een formaliteit zal zijn.

Vampeta maakt geen deel uit van de Brazilaanse selectie voor het aanstaande wereldkampioenschap. Wel speelde hij regelmatig voor Jong Brazilië. Vampeta is de vierde aankoop van de Eindhovense vereniging in de afgelopen periode. Eerder contracteerde PSV Pahlplatz, Vink en de Belg Nilis. Het transferbedrag dat PSV voor de Braziliaan betaalt zit volgens Ploegsma “in de buurt van” de twee miljoen gulden.