Oranje wint laatste oefening in eigen land

NOORDWIJK, 6 JUNI. Het Nederlands elftal heeft ook de laatste van vier wedstrijden in eigen land ter voorbereiding op de wereldtitelstrijd met ruim verschil gewonnen.

SJC verloor zaterdag met 6-0. Tegen de zondagse tweede klasser ontbraken Rijkaard, Van Vossen, Overmars, Van Gobbel, Valckx, De Goey, Blind en Bosman. De overige veertien uitverkorenen kwamen allen in actie. Van der Sar speelde zijn eerste minuten in Oranje. Ronald de Boer scoorde driemaal. Bergkamp tweemaal de weer fitte Wouters schoot er één in.

Ondanks een fraai doelpunt van Romario kwam Brazilië gisteren in Edmonton niet verder dan een gelijkspel van 1-1 in een oefenduel tegen Canada. De speler van Barcelona had vlak voor rust succes.

De voormalige Kroaat Josip Weber maakte bij zijn officiële debuut voor België tegen Zambia, vijf van de negen Belgische treffers (9-0). De toekomstige PSV'er Luc Nilis scoorde voor het eerst in het nationale tricot.