Oosting en Boogert halen hoofdprijs gemengd dubbel

Menno Oosting en Kristie Boogert hebben gisteren in Parijs de finale gemengd dubbel gewonnen van de Open Franse tenniskampioenschappen.

Het Nederlandse duo versloeg Larisa Neiland uit Letland en Andrei Olhovsky uit Rusland in drie sets. Voor een tiental toeschouwers op baan twee - ook deze partij was door de regen uitgesteld en kon niet in het stadion gespeeld worden - brak het tweetal in de beslissende derde set uiteindelijk de service van Neiland: 7-5, 3-6 en 7-5. Het was de derde grand-slamtitel van een gemengd Nederlands koppel. Tom Nijssen en Manon Bollegraf wonnen in 1989 in Parijs en in 1991 in New York. Oosting, een 30-jarige dubbelspecialist, en Boogert, een 20-jarige talent dat het afgelopen jaar op de ranglijst steeg van plaats honderdtwintig naar zestig, werden vorig jaar Nederlands kampioen met hun club Popeye Goldstar en besloten toen te gaan 'mixen'. Ze spelen waarschijnlijk over twee weken ook samen op Wimbledon.

Byron Black en Jonathan Stark (uit Zimbabwe en de VS) wonnen de mannendubbel, Gigi Fernandez (VS) en Natalia Zvereva (Wit-Rusland) de vrouwendubbel. Bij de meisjes tot achtien jaar won, net als in 1993, het dertienjarige Zwitserse wonderkind Martina Hingis.