GEVULDE COURGETTES

Dit klassieke recept kunt u voor 6 personen als voorgerecht of 3 personen als hoofdgerecht serveren. Afhankelijk van hoeveel tijd u hebt, maakt u de tomatensaus zelf of gebruikt u een saus uit een fles of potje. In beide gevallen moet u de saus zeven of door een groentemolen draaien.

Voor 3 tot 6 personen:

2 eetlepels olijfolie

250 gram rundergehakt

3 courgettes, in de lengte gehalveerd en met een meloenbolletjeslepel uitgeschept

zout en versgemalen peper

6 grote zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in kleine blokjes gesneden

100 gram mozzarella, in blokjes gesneden

circa 4 deciliter tomatensaus

verse gehakte basilicum of peterselie, ter garnering

Verhit de olie in een grote koekepan en bak er het rundergehakt en de courgette in tot het vlees gekleurd is en de courgette bijtgaar is. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg de zongedroogde tomaten toe en schep alles goed om. Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel en leg er de blokjes mozzarella op. Giet de tomatensaus in één of twee passende ovenschalen en schik er de gevulde courgettes in. Zet de schalen 30-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de courgettes gaar zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is. Garneer met de basilicum of peterselie en dien op.

    • Kim Maclean