Samenwerking Getronics en ITS

Het automatiseringsconcern Getronics heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met branchegenoot ITS op het gebied van de installatie, het onderhoud en de levering van netwerk- en datacommunicatieprodukten. Door de samenwerking, die gisteren door Getronics-topman drs. A. Risseeuw werd bekendgemaakt, krijgt het automatiseringsconcern toegang tot een wereldomspannende serviceorganisatie. Bij ITS werken 1200 mensen, verspreid over 38 landen. ITS is een onderdeel van SITA. Dit in 1949 opgerichte bedrijf beheert het grootste netwerk ter wereld voor de luchtvaart, transport en ruimtevaartindustrie.

Getronics en ITS richten zich op grote gebruikers, onder meer banken, die behoefte hebben aan internationale standaardisatie, werkplaatsautomatisering en bedrijfsnetwerken. De Getronics Groep is in de Benelux marktleider in het zogeheten systeemintegratie. De groep is verder werkzaam in Spanje, Portugal, England en de Scandinavische landen. Getronics telt 3800 medewerkers en behaalde vorig jaar bij een omzet van 1,3 miljard gulden een winst van 65,6 miljoen gulden.