Ramsj

Sir James Frazer: The Golden Bough

Wordsworth Reference 1993, ƒ 6,90. Het Martyrium Leidsestraat, Amsterdam

De Gouden Tak, de beroemde studie van Frazer over magie en religie, laat zich lezen als een naslagwerk van vreemde gebruiken en mooie verhalen. Over Balder, de lieveling van de Noorse goden die onkwetsbaar was en werd gedood door een pijl gemaakt van de maretak (De Gouden Tak). Maar ook over de reinigingsriten van krijgers die een tegenstander hebben gedood of over een doodsritueel in Beieren. Bij het Martyrium is een hele serie interessante 'reference books' en 'dictionaries' te koop. Van ƒ 5,90 voor Sex, Difficult Words, Saints en King's English tot ƒ 6,90 voor English Etymology, Proverbs, Modern English Usage en Concise English. Bij Van Gennep in Amsterdam is in dezelfde serie The Golden Age of Myth & Legend, the classical mythology of the ancient world te vinden van Thomas Bulfinch (ƒ 7,-).

    • Hans Moll