Ramsj

Jay Robert Nash: World Encyclopedia of organized crime

Paragon House 1992, van ƒ 110,10 voor ƒ 39,90. Scheltema, Holkema en Vermeulen, Amsterdam en bij Donner, Rotterdam

Woordenboeken vinden we momenteel in ruime mate op de ramsjmarkt. Het aardige van dit 'woordenboek' is dat in ieder lemma een korte historie staat. Bij Coll, Vincent (alias Mad Dog) bijvoorbeeld lezen we in het kort hoe de drooglegging van de VS door de enorme winstmogelijkheden leidde tot uitbreiding en verharding van de georganiseerde misdaad. De mafia komt uiteraard uitgebreid aan bod, maar ook over de Japanse gangsters, de Yakuza, is een uitvoerige verhandeling te lezen.

Bij deze boekhandels en bij het Martyrium, Leidsestraat, zijn ook te krijgen de World Encyclopedia 20th Century Murder, Dictionary of Crime (ƒ 29,90) en Encyclopedia of Western Lawmen and Outlaws.

    • Hans Moll