Foto

Foto: UTRECHT - De Universiteit Utrecht neemt geen genoegen met de numerus fixus van 180 studenten voor medicijnen die minister Ritzen (onderwijs) heeft opgelegd.

Tijdens de officiële opening van de nieuwbouw 'Stratenum' van de medische faculteit naast het nieuwe academisch ziekenhuis zei voorzitter J.G.F. Veldhuis van het Utrechtse college van bestuur gisteren dat de universiteit bij de Utrechtse rechtbank heeft gevraagd om schorsing van het besluit. Het college heeft staatssecretaris M.J. Cohen (hoger onderwijs) gevraagd het besluit te wijzigen. Veldhuis wil dertig studenten meer toelaten. De universiteit rechtvaardigt dit verlangen door te wijzen op de grote populariteit van Utrecht onder de aspirant-medicijnenstudenten. “Wij moeten nu 82 procent van de belangstellenden afwijzen, voor sommige universiteiten is dat maar 55 procent.”(Foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)