EU-commissaris verbaasd over dijkverzwaring

BRUSSEL, 4 JUNI. De Europese commissaris voor milieu, Paleokrassas, is zeer verbaasd over de opstelling van minister Maij (verkeer) in de kwestie van de verzwaring van rivierdijken. Dit heeft hij gisteren laten weten. Maij zei deze week in de Tweede Kamer gewoon door te zullen gaan met de dijkverzwaring, ondanks het feit dat de Europese Commissie een onderzoek instelt naar een mogelijke schending van Europese milieuregels. Nederland heeft in Brussel de naam voorop te lopen op het gebied van milieubeschermende maatregelen. De woordvoerder van Paleokrassas wijst erop dat Maij de problemen had kunnen voorkomen, wanneer er vooraf milieu-effectrapportages waren gemaakt. De Tweede Kamer is in april vorig jaar akkoord gegaan met de dijkverzwaring, waarbij de lopende projecten werden vrijgesteld van de milieu-effectrapportage, die te tijdrovend zou zijn.