Bill Gates wil bezit straks wegschenken

SEATTLE, 4 JUNI. Microsoft-topman Bill Gates, de op een na rijkste man van de Verenigde Staten met een geschat vermogen van 6,1 miljard dollar, wil uiteindelijk 95 procent van zijn geld weggeven.

De 38-jarige Gates vertelde aan het blad Playboy dat hij na zijn vijftigste charitatieve en wetenschappijke instellingen wil gaan steunen. Kinderen die hij mogelijk nog zal krijgen, kunnen rekenen op een “bescheiden” bedrag van misschien 10 miljoen dollar.

Gates waarschuwde wel dat het grootste deel van zijn rijkdom van papier is. “Ik bezit geen dollars. Ik ben eigenaar van de aandelen van Microsoft. Dus alleen door te vermenigvuldigen kom je op een verschrikkelijk bedrag dat ik bezit.” De Microsoft-baas, die onlangs met een van zijn managers trouwde, zei ondanks zijn rijkdom zo normaal mogelijk te willen leven. Hij vliegt nog steeds toeristenklasse bij vluchten in de VS en eet vaker bij McDonalds dan de meeste mensen.

Ofschoon Microsoft de grootste producent is van software voor personal computers, maakt Gates zich altijd zorgen over de concurrentie. “Als je niet voortdurend blijft rennen, ben je weg.” (Reuter)