Voetbalwinst voor Duitsland

WENEN, 3 JUNI. De nationale voetbalploeg van Duitsland heeft zich gisteren hersteld van de teleurstellende nederlaag van 0-2 tegen Ierland. In Wenen versloeg de ploeg van Berti Vogts Oostenrijk eenvoudig met 5-1.

In de laatste serieuze test, vijftien dagen voor de openingswedstrijd van het WK in Chigago tegen Bolivia, behaalde de wereldkampioen de hoogste zege op aartsrivaal Oostenrijk sinds 21 jaar. Met doelpunten van Möller (tweemaal), Sammer, Klinsmann en Hassler maakten de Duitsers een overtuigende indruk. Het tegendoelpunt kwam op naam van Polster. Hij benutte een strafschop.

Voor en na het duel braken ernstige rellen uit tussen voornamelijk Duitse fans en de politie. In totaal zijn 42 raddraaiers gearresteerd. Elf politiemensen raakten bij de ongeregeldheden gewond. Een Duitser werd met een messteek in de borst naar het ziekenhuis vervoerd.

Spanje heeft gisteren in de voorlaatste oefenwedstrijd als voorbereiding op het WK Finland in Tampere met 2-1 verslagen. Ondanks de winst overtuigde het elftal van Javier Clemente niet. Door doelpunten van Felipe en Salinas kwamen de Spanjaarden na een kwartier op 2-0. Jarvinen scoorde voor de Finnen.