Vink tekent contract bij PSV voor drie jaar

EINDHOVEN, 3 JUNI. Marciano Vink heeft gisteren een contract getekend dat hem voor drie jaar aan PSV bindt. Het afgelopen seizoen kwam de Amsterdammer uit voor Genoa. Voor PSV is Vink na Boudewijn Pahlplatz (FC Twente) en Luc Nilis (Anderlecht) de derde aankoop.

Vink vertrok vorig jaar na onenigheid met Louis van Gaal bij Ajax naar Italië. “Het was een jaar met veel ups en downs. Vooral in het begin van het seizoen had ik het erg moeilijk”, aldus Vink, die bij Genoa moest wedijveren met vier andere buitenlanders: Van 't Schip, Detari, Petrescu en Skruhavy. In de tweede helft van het seizoen speelde Vink heel constant.

PSV-trainer Aad de Mos heeft voor Vink een plaats rechts op het middenveld in gedachten. De transfersom is door beide partijen niet bekend gemaakt.