Twee jaar en tbs in plaats van lange gevangenisstraf

DEN BOSCH, 3 JUNI. Het gerechtshof in Den Bosch heeft gisteren een 29-jarige man uit Eindhoven conform de eis tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld.

De man ontsnapte vorig jaar met vier anderen uit gevangenis de Geerhorst in Sittard. Daarbij werden bewaarders gegijzeld. De rechtbank in Maastricht gaf de man in september voor de gijzeling en de gewelddadige diefstal van drie vluchtauto's zes jaar cel, na een eis van negen jaar. De Eindhovenaar bracht sinds zijn vijftiende jaar meer dan tien jaar in de gevangenis door. Maar hij wilde nooit een behandeling ondergaan, zoals volgens gedragsdeskundigen nodig was. Nadat het hof in Den Bosch hem in januari ook al twee jaar en tbs met verpleging gaf voor een reeks overvallen die de rechtbank met zes jaar had bestraft, wil hij zelf ook zijn leven beteren via behandeling.