Roland Garros

Mary Pierce en Aranxta Sanchez-Vicario spelen morgen de finale van de Open Franse tenniskampioenschappen. Pierce versloeg de grote favoriete Steffi Graf met 6-2 en 6-2. Sanchez-Vicario won zonder veel problemen met 6-3 en 6-1 van haar landgenote Conchita Martinez. Voor Graf was het de eerste nederlaag in een grand-slamtoernooi sinds ze in januari 1993 de finale van de Australian Open verloor van Monica Seles.

“Gravel is niet mijn favoriete ondergrond en ik voel me al weken niet op mijn gemak”, zei Graf na afloop. Ze vertelde dat Pierce nog harder en sneller sloeg dan Seles indertijd. “Ze heeft een enkelhandige backhand en kan daarom de bal eerder nemen. Ik dacht dat ze wel fouten zou gaan maken, want het is heel moeilijk om een hele wedstrijd zo te blijven spelen als zij deed.” De 22-jarige Sanchez staat al voor de derde keer in de finale in Parijs. Als zeventienjarige won ze in 1989 van Graf, tot nu toe haar enige grand-slamtitel.

Menno Oosting en Kristie Boogert bereikten de finale van het gemengd dubbelspel. Het Nederlandse duo won gisteren met 0-6, 6-2 en 6-3 van het Amerikaanse koppel McGrath/Melville.