Mega-bioscoop in hartje Antwerpen

ROTTERDAM, 3 JUNI. Het filmconcern Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) wil in het centrum van Antwerpen twaalf bioscoopzalen inrichten met een totale capaciteit van 3000 zitplaatsen. Dat heeft MGM gisteren in een plan aan het Antwerpse stadsbestuur voorgelegd. De failliete Rex-bioscoop in de Stationswijk zou worden omgebouwd tot een appartementencomplex, een winkelgalerij, acht zalen met 217 zitplaatsen en vier zalen met 307 zitplaatsen.

Het Antwerpse gemeentebestuur gaat in principe akkoord met de plannen van MGM, zo meldt de Antwerpse ochtendkracht De Morgen. Volgens de Antwerpse wethouder van Ruimtelijke Ordening passen de bouwplannen in het structuurplan voor de Antwerpse stationswijk. Sinds het faillisement van de Rex-bioscoop vorig jaar vreesde het stadsbestuur voor een verloedering van de wijk.

Het is nog niet duidelijk of de plannen van MGM een bedreiging vormen voor de 22 zalen tellende mega-bioscoop Metropolis, vlak buiten Antwerpen. MGM hoopt in 1995 met de bouw te beginnen.