Huiszoeking bij Schneider-topman

PARIJS, 3 JUNI. De Belgische politie heeft gisteren huiszoeking gedaan in de Parijse woning van Didier Pineau-Valencienne, de topman van het Franse elektronica-concern Schneider. Naar nu pas bekend is geworden deed de Belgische politie, die in haar onderzoek wordt bijgestaan door de Franse justitie, woensdagavond al huiszoeking in het hoofdkwartier van het Schneider-concern. Daar is de boekhouding en correspondentie in beslag genomen.

Pineau-Valencienne zit sinds vorige week vrijdag vast in een Brusselse gevangenis op verdenking van fraude bij twee dochterondernemingen van het Schneider-concern. Hij zou onder meer 4,8 miljard Belgische frank (ongeveer 250 miljoen gulden) in eigen zak hebben gestoken, ten koste van de minderheidsaandeelhouders.

Pineau-Valencienne heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de verlenging van zijn voorarrest, waartoe woensdag door de Brusselse onderzoeksrechter werd besloten. De zakenman had gevraagd om vrijlating op borgtocht. Hij werd gearresteerd nadat hij naar Brussel was gereisd om mee te werken aan een justitieel onderzoek naar vermeende fraude.

De koers van de aandelen-Schneider daalde gisteren met 5,5 procent op de Parijse beurs nadat het arrest van Pineau-Valencienne was verlengd. Woensdag werd de handel in de aandelen opgeschort. (AP, Reuter)