Gemeente berust in schadeclaim

MAASSLUIS, 3 JUNI. De gemeente Maassluis vecht de schadeclaims van 150 bewoners van flats in de vervuilde Steendijkpolder niet aan.

Op advies van mr. J. Mentink heeft de raadscommissie Algemene en Bestuurszaken dit gisteravond unaniem besloten. Volgens de raadsman heeft het geen zin de claims van de flatbewoners aan te vechten, omdat de Hoge Raad al twee jaar geleden Maassluis aansprakelijk stelde voor 134 andere claims. Die zijn afkomstig uit wijken met eengezinswoningen, elders in de Steendijkpolder. Zowel de eengezinswoningen als de flats zijn gebouwd na 1 januari 1975. Van die tijd, zo stelde de Hoge Raad eerder, kon elke gemeente in Nederland weten dat bouwen op vervuilde grond niet door de beugel kan. In september besluit de gemeenteraad onder welke voorwaarden de schadeclaims worden gehonoreerd.