Stripdagen Haarlem

Stripdagen Haarlem, toegangsprijs fl.10 per dag, onder de 1,50 meter fl.5, waarmee de meeste evenementen vrij toegankelijk zijn. Inl 023-329506

Voor de tweede keer wordt er in Haarlem een internationaal festival van het getekende verhaal gehouden: De Stripdagen Haarlem, dit jaar van 3 t/m 5 juni. De stichting Beeldverhaal Nederland en het Stripschap organiseren het festival, dat in 1992 20.000 bezoekers trok. Alle culturele instellingen in Haarlem werken mee met tentoonstellingen, concerten en andere activiteiten. Op het programma oa een stripboekenbeurs in een tent op de Grote Markt en een ruilbeurs achter de Bavo op 4 en 5 juni 10-17u; stripveiling in gebouw Zang & Vriendschap 4 jun 11-16u30; exposities van het werk van Matotti (Vleeshal) Bruintje Beer (Teylers Museum), Martin Lodewijk en Henk Kuijpers (Sbk) Stripfilmfestival (Filmschuur) lezingen en galerie-tentoonstellingen van onder meer Bilal, Boucq, Disney, Loustal, Opland, Pontiac, Swarte, Toonder, Van Straaten en Vegter.