PASTINAAK-WORTELPUREE

Pastinaak is een heerlijke groentesoort die helaas in Nederland erg moeilijk verkrijgbaar is. Pastinaken zijn wel eens te vinden bij een reformwinkel, maar ze zijn dan vaak verschrompeld en zacht. De op bestelling bij gewone groentewinkels verkrijgbare pastinaken komen meestal uit België, waar men deze heerlijke groente kennelijk hoger aanslaat.

Voor 4 tot 6 personen:

500 gram pastinaak, geschild en grof gehakt 250 gram wortel, geschild en grof gehakt 1 kleine ui, gepeld en heel gelaten circa 50 gram boter 2-5 eetlepels slagroom zout en versgemalen peper

Kook de pastinaak, wortel en ui in een ruime pan met water tot de groenten gaar zijn. Giet de groenten af en verwijder de ui. Stamp de pastinaak en wortel tot een puree. Voeg de boter en, afhankelijk van hoe stevig de puree is, 2 tot 5 eetlepels van de room toe. Breng de puree op smaak met wat zout en royaal peper.

    • Kim Maclean