Oranjegevoel

Het oranjegevoel komt m'n neus uit. Boekhandels staan bol van de oranjeprullaria. Reclamemakers hullen zich in oranje en bestoken je via buis en busvervoer. Studio Sport scheurt regelmatig een oranje wierookvat open en bill-boards maken duidelijk dat we in het oranjetijdperk leven. Voetbal International vraagt telefonisch of ik voetballiefhebber ben. Ja, dat ben ik. Of ik het proefexemplaar heb ontvangen. Dat weet ik niet. Mogelijk. Alle oranje getint papier dat in mijn brievenbus wordt gedaan, verdwijnt regelrecht richting oud-papier. Ik heb geen behoefte aan meer, waar ik dagelijks op m'n wenken wordt bediend door Guus van Holland cum suis. 't Is oranje, 't blijft oranje, 't is oranje everywhere. Ik hoop dat de Hollandse leeuw snel wordt getemd in Orlando, de oranjeterreur is dan weer verleden tijd. Ja, ik houd van de goeie pot voetbal. Ooit hield ik ook van oranje.

    • F. Meijer