Oprichters Videoland stappen onverwacht op

ROTTERDAM, 2 JUNI. De drie oprichters van Videoland, een verhuurketen die onderdeel is van Philips-dochter Superclub, stappen per 1 januari 1995 op.

“De heren Nico Broersen, Gerard van Stijn en Sjef Scholte zijn als oprichters van mening dat voor hen de tijd is gekomen het roer uit handen te geven en zelf op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen”, zo hebben zij gisteren laten weten.

Een woordvoerder van Superclub zei vanochtend desgevraagd dat Superclub over 1993 verliesgevend was. Zij wilde niet zeggen hoe Videoland heeft gepresteerd. Toen Videoland twee jaar geleden werd overgenomen door Superclub was het nog de bedoeling dat de drie oprichters aanbleven en alleen een commissaris van de grootaandeelhouder kregen.

Superclub meldt dat bij Videoland/Cinerent, een keten van 200 videoverhuur- en videoverkoopwinkels in Nederland en circa 100 in België, in de toekomst wijzingen komen 'die de efficiëntie van de organisatie aanzienlijk moeten vergroten'. De distributie zal gecentraliseerd worden in het Belgische Bornem en Superclub meldt Superclub wil naast de franchiseketen Videoland/Cinerent een nieuwe keten met 'Superclub Home Entertainment Stores', grote zaken die behalve video's ook cd's en computerspelletjes verhuren en verkopen, uitbreiden.